Educatieve stripboeken

In de laatste decennia zijn er vele titels bij verschillende uitgeverijen verschenen die prima te gebruiken zijn in de klas. Misschien zit er iets voor u bij?

Het geheim van Michiel de Ruyter

Het geheim van Michiel de Ruyter

Vlaams auteur Marc Verhaegen heeft diverse beroemde personen en gebeurtenissen uit de Nederlandstalige geschiedenis verbeeld, waaronder Strijd om New York, Vincent van Gogh en De Vliegende Hollander

Religie in Beeld

Religie in Beeld

Striptekenaar Margreet de Heer weet als geen ander complexe onderwerpen te verbeelden. Naast deze titel zijn de volgende boeken zeker aanraders: Wetenschappen in beeld, Filosofie in beeld, Wereldheerschappij in beeld. Spaar ze allemaal!

Joep en Kik

Joep en Kik

Vaak zijn stripboeken nog net even te moeilijk voor kinderen onder de 8 jaar. Daarom zijn er nu de stripboeken van Kik en Joep! Dat zijn niet alleen vrolijke avonturen van onze twee helden: ze zijn ook nog eens aangepast op AVI-niveaus door Michiel van de Vijver en Gerben Valkema.

Prof. Oja Aha

Prof. Oja Aha

Inmiddels zijn er al 4 delen verschenen van deze knotgekke professor en zijn assistent. Pistolen en zwarte gaten? Spuug en smeerolie? Niets is te gek voor dit geniale brein. Natuurkundige vraagstukken worden door Roel Venderbosch in begrijpbare taal uitgelegd.

Van Nul tot Nu

Van Nul tot Nu

Deze klassieker mag niet in uw collectie ontbreken! Thom Roep en Co Loerakker tekenden de gehele geschiedenis van Nederland in 4 superstripboeken. Geschiedenis saai? Met deze boekenserie zeker niet!